Historie

Banddroger bij Grasdrogerij RuinerwoldDe Coöperatieve Grasdrogerij Ruinerwold e.o heeft een historie die teruggaat tot 1941. In die tijd besloten een aantal leden van de plaatselijke zuivelfabriek tot het oprichten van een drogerij. De opzet hiervan was om een kwalitatief goed krachtvoer van eigen bedrijf te kunnen produceren. De Coöperatieve Grasdrogerij Ruinerwold e.o. is een gezond bedrijf met een duidelijke structuur. Door de jaren heen is het productieproces constant vernieuwd en gemoderniseerd. Heden beschikt zij dan ook over twee uiterst moderne groenvoederdrogers. De twee trommeldrogers met een totale capaciteit van ca. 45000 liter waterverdamping per uur zorgen voor een productie van 10 à 15 ton gedroogd product per uur.

De grasdrogerij probeert altijd zo goed mogelijk aan de wensen van de klant te voldoen. Daarom is er in 1995 gekozen voor de aanschaf van een balenpers. Sindsdien kan het droge product naast de vertrouwde brokjes (gezakt of bulk) ook in structuurbalen worden geleverd. Het droogseizoen loopt van circa mei tot november. In deze periode draait de groenvoederdrogerij zes dagen per week 24 uur per dag.

Sinds 2009 is de drogerij ook leverancier van gehakseld stro.  De strobalen hebben hetzelfde formaat als de vertrouwde gras- en luzernebalen.